Blog

Latest News and Updates

wordpress-5.6-2020-release.jpg

Wat er allemaal nieuw is in WordPress 5.6

Block editor

Net als eerdere releases bevat WordPress 5.6 verschillende versies van de Block Editor die de bewerkingservaring verbeteren voor WordPress gebruikers die de Gutenberg plugin nog niet hebben geïnstalleerd op hun websites of deze hebben bijgewerkt.

Maar niet alles in deze update draait om de Block Editor. Er zijn verschillende features toegevoegd aan de WordPress core, zoals het nieuwe standaard WordPress thema Twenty Twenty-One, automatische updates voor grote (major) releases, (betere) ondersteuning voor PHP 8.0 en Application Passwords voor REST API verificatie.

Door de nieuwe blokfeatures, -verbeteringen en bugfixes zullen we zien dat de algehele bewerkingservaring zal verbeteren. Ook is er goed werk verricht op het gebied van toegankelijkheid. Hieronder vind je onze zorgvuldig geselecteerde selectie van de meest interessante features die je in de Block Editor zal aantreffen zodra je je website hebt bijgewerkt naar WordPress 5.6.

Block API V2

Een nieuwe Block API versie zorgt dat blokken hun wrapper element kunnen renderen. Het doel van deze nieuwe API versie is om de DOM van de editor lichter te maken en deze af te stemmen op de content van de front page. Het grootste voordeel hiervan is dat thema’s en plugins de content van het blok makkelijker kunnen stylen als de markup hetzelfde is in de editor, aldus Ella van Durpe.

Automatische updates voor grote releases

Automatische updates is een core feature uit alweer WordPress 3.7 en is bedoeld om de sitebeveiliging te verbeteren en het voor sitebeheerders gemakkelijker te maken om hun WordPress websites up-to-date te houden. Hoewel eerdere versies het automatisch updaten van kleinere core-updates mogelijk maakten, zorgt WordPress 5.6 ervoor dat sitebeheerders nu ook handmatig automatische updates voor grote releases kunnen inschakelen. Ik raad mijn klanten altijd wel aan om dit door mij te laten doen of in ieder geval in overleg met mij.

 

Meer weten? Lees dan het blog van Carlo op kinsta.com

Share this post

Related Posts