Blog

Latest News and Updates

google-maps-kan-niet-correct-op-deze-pagina-worden-geladen.jpg

Google Maps werkt niet meer op je website?

Google Maps Platform

Google Maps valt tegenwoordig onder het grotere plaform van Google, genaamd “Google Maps Platform” en wordt betaald. Nou ja betaald… Websites en applicaties die diensten zoals Google Maps gebruiken, krijgen nu een meldingen getoond dat bijvoorbeeld een kaart of route niet goed geladen kan worden. Google biedt de dienst niet meer “gratis” aan. Klanten van Smaak hebben deze melding natuurlijk al niet meer, maar mocht je geen klant zijn bij Smaak en toch willen weten hoe het zit, lees dan even dit berichtje door en je bent weer op de hoogte 🙂

Niet meer gratis?

Als je bijvoorbeeld een Google Maps kaartje op je website gebruikt om bezoekers te laten zien waar je bedrijf zich bevind, moet je wel even actie ondernemen om de kaart weer actief te maken. Google wil namelijk graag wat betaalgegevens van je ontvangen om je de diensten te kunnen blijven leveren. Dit heeft te maken met een aantal aanpassingen van de zogenoemde API. Die API(koppeling) zorgt voor de connectie van Google naar je website.

Foutmelding

 
google-maps-kan-niet-correct-op-deze-pagina-worden-geladen

Krijg je deze melding wanneer je een Google Maps op een website bezoekt? Geen paniek! Dat is eenvoudig op te lossen!
 

Moet ik dan nu gaan betalen voor Google Maps?

Nee dat niet direct. Google heeft aangegeven te starten met een “prepaid-tegoed”, waarbij elke gebruiker(website) iedere maand €200 gratis tegoed krijgt. Gebruik je een Google Maps kaartje op je website, dan zal het gratis tegoed van € 200 niet eens opgemaakt worden. Toch wil Google wel graag dat je een betaalmethode koppelt aan je API.

En nu?

Het klinkt misschien heel technisch, maar het oplossen van deze foutmelding in je website is meestal vrij eenvoudig. Er moet even een nieuwe API-key aangemaakt worden in Google, die gekoppeld is met een betaalmethode. Deze nieuwe “sleutel” kan Smaak koppelen met het kaartje of de route op je website. Vanaf dat moment zal de melding verdwijnen en kun je weer gebruik maken van de dienst. Zolang de website geen duizenden bezoekers heeft die een route opvragen, zul je het prepaid-tegoed van 200 euro niet op krijgen.

Share this post